29 september 2007

Inspiratie

Twee A3 pagina's vol met afbeeldingen die tot inspiratie dienen. Denk aan pan's labyrinth, a series of unfortunate events, meisjes met grote visse ogen en konijnachtige koppen, enge buurmannen, en oude appelbomen.
Ook een schilderij dat ik heb gemaakt zal ik binnenkort hier posten, want ik denk dat het die stijl een beetje gaat worden.




28 september 2007

Appels

Ik heb een idee gevonden waar ik enthousiast over ben. Ik had het vorig jaar al verzonnen voor de greenscreen opdracht, maar toen hebben we 'de vlieger' gedaan.

Appels

Een klein meisje kruipt door een gat in de heg. Ze ziet een mooie appelboom staan met lekkere groene appels eraan hangen. Gretig plukt ze de appels van de boom. Maar op de achtergrond staat een oud vervallen houten huisje dat helemaal krom en scheef staat. Achter 1 van de ramen schiet een schaduw weg. Het meisje heeft niets gezien en blijft vrolijk doorplukken. De deur van het huisje wordt verschrikkelijk hard open gegooid. Het meisje schrikt ervan. Er komt een grote man uit gestormd en hij loopt met grote passen op haar af. Hij schreeuwt en zwaait met zijn armen (ze spreken geen begrijpbare taal in de animatie, maar een soort brabbeltaaltje). Het meisje kijkt geschrokken maar schreeuwt terug. Ze raken in een wild gevecht, de appels vallen allemaal op de grond. De boze man vermoord het meisje. Ze ligt tussen de wortels van de boom en hij loopt chagrijnig terug zijn huis in.

Einde 1 - Hier blijft het bij.

Einde 2 -Er wordt uitgezoomd en er staan grafstenen naast de boom. (wat er op kan duiden dat het altijd zo gegaan is. Iemand plukt appels en hij vermoord degene)

einde 3 - Het bloed van het meisje trekt de wortels in en alle groene appels kleuren rood. (wat ik persoonlijk een mooi beeld vind en erg sprookjesachtig is)

Ik denk dat ik voor einde 3 ga. Dit verhaal vind ik ontzettend leuk en het ligt dichterbij mij en mijn interesses dan het verhaal met de duiven. Wederom is dit sprookje nog geen definitieve versie dus suggesties zijn welkom.
Ik ga deze week wat key images maken die sterk in mijn hoofd zitten en het verhaal nog duizend keer herschrijven en ontleden. Tot nu toe weet ik nog niet echt wat voor onderwerp ik voor mijn scriptie moet kiezen dat ook bij mijn eindexamenfilm past. Want ook met mijn scriptie wil ik gaan beginnen.

26 september 2007

Mood change!

Ik heb zojuist voor mezelf besloten om het duiven idee te laten en een ander idee te verzinnen. Het duivenverhaal is niet af en ik sta er nog niet 100% achter. Het blijft wel reserve staan. Ik wil liever iets maken over onderwerpen die mij interesseren en waar ik wel helemaal achter sta. Dat betekent wel dat ik ga veranderen van onderwerp voor mijn scriptie en ik nog wat werk in te halen heb als ik voor het nieuwe idee ga kiezen. Ik heb voor nu snel een moodboard in elkaar gezet. Deze is nog niet af!

Ik zou het mooi vinden als ik een verhaal kan verzinnen die donker, duister en spannend maar ook lief, aandoenlijk en grappig is. Het verhaal hoeft zeker niet goed af te lopen.

19 september 2007

Idee eindexamenfilm

Bij Mooves had ik de mogelijkheid om iedere donderdag aan mijn eindexamen film te werken. Daar is een verhaal uitgekomen aan de hand van een kranten bericht. In dat bericht stond dat stationsduiven tegenwoordig treinen na kunnen doen. Ik vond dat een grappig gegeven en ben daarmee aan de slag gegaan. Ik heb bij Mooves een scenario ontwikkeld voor een film. Maar omdat er nog haken en foutjes in zitten heb ik het even gelaten voor het was om er later naar terug te kijken. Maar in het kort:
Het gaat over een puber duif op het station. Hij is vreselijk wanhopig en wil een meisjes duif. Als hij ziet dat de stoere pimps weglopen met de mooiste meisjes en besluit hij om ook zo’n pimp te worden. Hij valt er helemaal buiten en is vreselijk onhandig. Hij wordt kei hard uitgelachen. Als hij alleen is hoort hij op het station een mobieltje afgaan van een mens. Hij krijgt een idee. Als hij de meisjes opnieuw tegen komt laat hij de ringtone horen waar hij zo lang op geoefend heeft. De meisjes worden helemaal wild en vliegen allemaal bovenop hem. Maar dan gaat dezelfde ringtone op een echt mobieltje af en alle meisjes vliegen vliegensvlug op de persoon af die het mobieltje vast heeft. De duif is weer alleen.
Ik ben er nog niet 100% tevreden over en ik hoor dan ook graag reacties.

17 september 2007

Trailer

We hebben een trailer moeten maken van de dingen die je leuk vindt en voor jou als inspiratie bron dienen. In mijn trailer: Invader zim, robot chicken, Angry kid, Foamy, Nightmare before christmas, veel tekeningen die mij aanspreken, en muziek van Polysics. Een klein deel van de dingen die mij inspireren.

Welkom

Welkom op mijn afstudeer blog. Zoals de naam al zegt, zal hier alle info over mijn afstuderen te vinden zijn. Laat gerust een bericht (of zelfs kritiek) achter, want daar ben ik altijd blij mee.

Nicole