22 januari 2008

Scriptie Sneak

Een kleine preview van mijn scriptie over de dood. Het uiterlijk wordt dat van een oud dokument. Het liefst wil ik perkament of handgeschept papier gebruiken met een kaft van leer of karton, we zien wel hoe ver het komt. M'n scriptie heeft tenslotte al 60 pagina's en dat zonder afbeeldingen (maar wel 1 zijde van A4 geprint).
Ik doe de opmaak in Indesign wat ik sinds gisteren geleerd heb door middel van tutorial video's. En ik zie net dat ik de guideline vergeten ben weg te halen. Dus die streep hoort er normaal niet in.

20 januari 2008

To do

Bedankt voor alle reacties! Blijkbaar zien veel mensen toch m'n blog en jullie reacties maakt het voor mij wel makkelijker om keuzes te maken. Soms raak ik het overzicht nog wel eens kwijt omdat ik er met mijn neus te dicht boven op zit. Een van de dingen die ik dan doe is een 'To do' lijstje maken. Dus hier volgt een lijst, meer voor mezelf dan voor jullie. Want na deze zware week moet ik nu weer aan de slag.

14 januari 2008

Animatie test

Een animatietest die ik vandaag heb gemaakt. Er mankeren nog wat kleine dingetjes die ik nu achteraf zie (ik staar al de hele dag naar deze animatie) zo moet de appel bijvoorbeeld wat groener en de hand moet uit beeld verdwijnen. Ik heb ook een probeersel waarbij de achtergrond mee beweegt. Gimme feedback please ^_^

8 januari 2008

Remake

Een remake van een eerdere tekening voor mijn project. Nu in de juiste stijl.

Pitch info

Hier volgt wat verdere korte info over mijn eindexamenfilm. Dit gebruik ik ook voor mijn pitch.

Werktitel: Appel

Beeld: Sommige shots zullen silhouetten zijn. Dit omdat het voor een suggestief beeld zorgt en meer spanning op kan roepen. Voorlopig zijn dit de shots in silhouetten; het kruipen door de heg, het plukken van de appel, het gevecht met de man.
Sommige onderwerpen in de animatie zullen als enige een kleur krijgen. De appels krijgen een vage groene zweem, en op het einde zullen ze rood worden. En het bloed van het meisje zal een rode kleur krijgen.

Geluid: Een instrument met een zwaar, donker en houtig geluid zoals de fagot. Een hobo, klarinet of viool zou ook kunnen werken. Misschien in een mix met wat moderne muziek om het geheel iets bizar te maken. Natuurlijk zijn alle folley geluiden ook aanwezig en zullen zelfs een grote rol spelen als het meisje zich in de boom verstopt. De muziek is dan verdwenen en het beeld is donker. Alleen de folley geluiden zijn er om aan te geven wat er gebeurd, namelijk dat de man dichterbij komt, het meisje haar adem in houdt, en de man na een tijdje weer wegloopt.

Stijl: De grote schaduw/licht contrasten zijn uit het horror genre waar men deze gebruikt om het spannend te maken. Daarnaast besloot ik er meer grafische elementen in te verwerken. Dit is het grafische van de art nouveau en dan vooral de slaolie stijl. Het gebruik van de perkamenten achtergrond slaat hier ook weer op terug omdat deze vaak als achtergrond in die stijl te zien is. Bovendien paste hij ook goed bij de sfeer van het hele sprookjes thema. Deze twee stijlen combineren goed. En om ervoor te zorgen dat alles niet heel strak en statisch werd zijn er nog verf spetters als uitgangspunt van een beeld gekozen. Deze zorgen voor een zekere spanning in het beeld en het ziet er allemaal wat vlotter uit.

Techniek: De animatie zal getekend zijn in TV paint en misschien gecombineerd worden met andere programma’s. Dit omdat ik zelf niet vaardig genoeg ben in 3D computer animatie om deze 2 vermengde stijlen uit de verf te laten komen. Hetzelfde geld voor het werken met poppen. Ik wil vooral dat het beeld heel strak en mooi is en niet rommelig.

2 januari 2008

Grrrl

Een nieuwe poging. Dit is een portret van het meisje. Meer neutraler, meer in de stijl waarin het gaat worden. Ik weet nog niet echt wat ik met haar ogen aan moet. Ik hou ervan om ze leeg te laten, maar ik weet dat veel mensen daar een hekel aan hebben...

stukje moving storyboard

Ik ben nu bezig met het storyboarden. Op het moment gaat storyboarden en het moving storyboard maken tegelijk. Dus de rest zal snel volgen.